Bezoek aan Temse, langs de oevers van de Schelde

Vanmiddag brengen de gouverneur en deputatie, vergezeld van enkele topambtenaren, een bezoek aan de gemeente Temse. Het werkbezoek kadert in hun ‘culturele’ Ronde van Oost-Vlaanderen en is het 33ste op rij. Met dit bezoek zit de deputatie net over halfweg om op drie jaar tijd alle 65 Oost-Vlaamse gemeenten te bezoeken.

Agenda
Na enkele algemene punten (waaronder het nieuw Vlaams regeerakkoord), worden volgende lokale punten besproken: mobiliteit (fietspad langs spoorlijn 54), juridische zaken (GAS-boetes), milieu (klimaatneutraliteit en andere milieuthema’s), welzijn (Fair Trade) en noodplanning (nazorg bij rampen).

Cultuur
Ook in Temse sluit een cultureel evenement het werkbezoek af. Het college van burgemeester en schepenen heeft ervoor gekozen om het theaterstuk ‘Petrus en den Doodendraad’ bij te wonen in Theaterzaal Roxy aan de Stationsstraat. Nadien krijgen de Temsenaars de mogelijkheid om een praatje te maken met de gouverneur, gedeputeerden, burgemeester, schepenen en meegereisde ambtenaren.

Praktisch
Het werkbezoek vindt plaats vanaf 17 uur in het Administratief Centrum De Zaat, Frans Boelplein 1. Na afloop van de vergadering is er een persmoment (omstreeks 19.15 uur) in de collegezaal. Journalisten die aanwezig willen zijn, geven een seintje aan sandra.van.hauwaert@oost-vlaanderen.be