Opbrengst Deneys&Denys-concerten gaat naar 26 zingende kinderen van VZW Mais Quelle Chanson

Mais Quelle ChansonOp maandag 30 oktober 2017 schonken gouverneur Jan Briers, Luc Deneys en Guido De Leeuw (Trefpunt vzw) de opbrengst van de twee Deneys&Denys-concerten – 1444 euro – aan de VZW Mais Quelle Chanson. 26 kinderen van het Ledebergs koor zorgden nadien spontaan voor een zangspektakel in de ambtswoning.

Laagdrempelig kinderkoor
VZW Mais Quelle Chanson bestaat 5 jaar, onder leiding van Kapinga Gysel. De organisatie brengt kwetsbare en minder-kwetsbare kinderen uit Gentse buurten samen, om tijdens hun vrije tijd samen te musiceren. Er zijn zang-, muziek-, kunst- en schoolprojecten, en er is intensieve samenwerking met andere kunstdisciplines en -organisaties. Er is een vast Ledebergs koor, dat momenteel bestaat uit 26 kinderen, die allen tussen de 6 en de 16 jaar zijn. In de vakanties organiseert VZW Mais Quelle Chanson laagdrempelige koorkampen. Hierin staat samenwerkMais Quelle Chansoning, musiceren, eten en leven centraal. Doel? Een zinvolle vrijetijdsbesteding bieden, musiceren en intercultureel samenleven. “Deze cheque is welgekomen! Het koor zal een opnamesessie organiseren in een échte studio. Daarnaast krijgen we nu ook de kans om een artiest te betalen, die tijdens één van de komende kampen samen met ons liederen komt componeren en zingen,” vertelt Kapinga Gysel enthousiast.

10-jarig jubileum Deneys&Denys in 2018
In 2013 lanceerde gouverneur Briers het idee om de opbrengsten van de jaarlijkse Deneys&Denys-concerten aan een goed doel te schenken. De keuze viel op initiatieven die personen de kansen bieden om zichzelf te ontplooien en hun plaats in de maatschappij te vinden dankzij cultuur- en muziekbeleving.
De Deneys&Denys-concerten vieren in 2018 hun tienjarig bestaan. De organiserende partners – gouverneur Briers, de Provincie Oost-Vlaanderen, Trefpunt Festival en Luc Deneys in samenwerking met de familie André Denys – beloven er een speciale editie van te maken.