Uitdaging geslaagd. VAC-ambtenaren plantten meer dan 7000 bomen in het Parkbos

Op maandag 6 februari 2017 trokken meer dan 200 collega’s van het VAC Gent hun laarzen aan om bomen te 20170206 plantactie parkbos AWV (8)planten in het Parkbos. De uitdaging was om
5 000 bomen te planten. Met uiteindelijk 7 775 bomen op de teller werd de opdracht met verve volbracht. Een topdag voor het Parkbos! Gouverneur Briers blikt trots terug: “Een welgemeende dankjewel aan iedereen die onder een stralende zonnetje geholpen heeft! Vele handen maken licht werk, da’s duidelijk!”.

Ook leerlingen steken een handje toe
Maar het Parkbos krijgt nog meer versterking. Deze week zullen meer dan 500 leerlingen uit de scholen van De Pinte, Latem en Sint-Denijs-Westrem bomen komen planten in het Parkbos. Leerlingen die bomen planten, het is intussen een jaarlijkse traditie geworden. Een favoriet schooluitstapje, voor zowel leerling als leerkracht. Én ook de boswachter ziet ze graag komen. Met veel overgave legt hij de leerlingen uit hoe belangrijk bos is, hoe ze de bomen kunnen planten en hij geeft ze wat meer informatie over de boomsoort. Benieuwd hoeveel bomen de leerlingen deze keer zullen planten!

Meer weten?
De plantactie met de VAC-ambtenaren herbeleven, doe je dankzij de vele sfeerbeelden. En ook het filmpje geeft goed weer waarom (de plantactie in) het Parkbos zo belangrijk is.