Werkjaar 2015: boeiend en eens te meer verrijkend

2015, het derde werkjaar van gouverneur Briers was een druk maar wederom boeiend jaar. Naast de dagelijkse opdrachten en verplichtingen werden heel wat nieuwe projecten onder het voorzitterschap van de gouverneur opgestart.

Goed leven in onze provincie
2015 betekende de start voor de opmaak van een toekomstvisie voor de Zelzaatse wijk foto krvaalbosKlein-Rusland en het Open Ruimteproject Moervaartvallei moet zorgen voor meer natuur in het havengebied. Nog meer ruimte voor groen en recreatie in onze provincie wordt gerealiseerd dankzij de nieuwe projecten Van Erembald tot Kravaalbos en Landschapspark Drongen. En wie in 2015 de eerste editie van Parklife, dat meteen een schot in de roos was, in het mooie Parkbos gemist heeft, krijgt dit jaar een herkansing.

Veilig Oost-Vlaanderen
Op het vlak van veiligheid kende 2015 een paar ingrijpende veranderingen. De nieuwe veiligheidsprijshulpverleningszones werden operationeel, de 3 verschillende veiligheidsopleidingen (brandweer, politie en medische hulp) smolten samen in PAULO en de Oost-Vlaamse Veiligheidsprijs werd opnieuw uitgereikt. Onze provincie nam ook terug deel aan de nieuwe sensibiliseringsactie 1 Dag Niet en uiteraard ontbraken de Verkeersveilige Dag en Verkeersveilige Nacht niet. Veiligheid blijft een prioriteit.

Kunst in de ambtswoning
Kunstliefhebbers konden in 2015 voor de eerste keer terecht in de ambtswoning voor governors mansioneen heuse tentoonstelling. Het kunstproject The Governor’s Mansion bracht 7 jonge kunstenaars samen en zij maakten de tentoonstelling Door de Muren het Huis zien. Een meer dan geslaagd project en een heel leuke ervaring voor iedereen die er bij betrokken was.

En nog veel meer …
In het Jaarverslag 2015 vindt u alle informatie over deze, en andere, projecten. En ook wie van cijfers houdt, zal zijn gading vinden in het jaarverslag. Hoeveel klachten werden er bij de gouverneur ingediend? Hoeveel jaarrekeningen heeft hij goedgekeurd? Werden er meer of minder jachtverloven afgeleverd dan vorig jaar? Dit en nog veel meer vind je terug in het Jaarverslag 2015.