Winnaar van de Oost-Vlaamse veiligheidsprijs: ‘VUUR’

VUUR Provinciegouverneur van Oost-Vlaanderen, Jan Briers, reikte op 28 september de Oost-Vlaamse veiligheidsprijs uit. Deze prijs staat symbool voor het bevorderen van het concept integrale veiligheid en de multidisciplinaire samenwerking. Vanuit de Oost-Vlaamse steden, gemeenten en de hulpdiensten werden er 9 projecten ingediend. De jury – samengesteld uit vertegenwoordigers van alle noodplanningsdisciplines – verkoos het scholenproject ‘VUUR’ van hulpverleningszone Waasland unaniem tot winnaar van de Oost-Vlaamse Veiligheidsprijs.

Vijf knappe finalisten
De jury selecteerde 5 finalisten, stuk voor stuk boeiende projecten!

  • ‘Evacuatieplan vondst vliegtuigbommen Merelbekestation’ van stad Gent, gemeente Melle en gemeente Merelbeke
  • ‘VUUR’ van hulpverleningszone Waasland
  • ‘Lokale Integrale Veiligheidscel (LIVC) binnen de politiezone Vlaamse Ardennen, een good practice’ van politiezone Vlaamse Ardennen
  • ‘Anti-radicaliseringsproject’ van stad Ninove
  • ‘Met uw hulp stekken we meer dan een frietje alleen! Verdacht? Bel 101!’ van politiezone Deinze – Zulte

Winnaar van de Oost-Vlaamse Veiligheidsprijs
Het scholenproject ‘VUUR’ van hulpverleningszone Waasland is een terechte winnaar. Het project spreekt onze kinderen aan en draagt zo duidelijk bij tot een veiligere toekomst,” verduidelijkt een trotste gouverneur.
Luc Bauwens, directeur veiligheid en juryvoorzitter, vult aan: “het project VUUR is een goed onderbouwd en bijzonder toegankelijk scholenpakket. Andere geïnteresseerden, zoals bijvoorbeeld de andere hulpverleningszones, kunnen het kant en klaar overnemen en implementeren!’

‘VUUR’ gaat naar huis met een oorkonde en 2500 euro, opnieuw te investeren in projecten die de integrale veiligheid bevorderen.

Foto’s  © Provincie Oost-Vlaanderen.