De Belgische kamer: terug in de tijd
De Belgische kamer: terug in de tijd
In ons land worden we geholpen door de Belgische kamer. Hier hebben we veel partijen en Kamerleden zitten die ons goed kunnen helpen. Zo letten ze op de belangen van het volk en maken ze nieuwe wetten en regels aan. Daarnaast heb je verschillende partijen hier zitten en zijn dit er op het moment 11 verschillende partijen. Op deze manier heb je verschillende partijen en een verschillende kijk op bepaalde situaties. Zo kan je kijken naar bijvoorbeeld verschillende dingen en wat iedere partij belangrijk vindt. Ook kan het leuk zijn om te kijken naar het verleden en kan je zien dat er toen andere partijen heel groot waren. Vroeger was bijvoorbeeld geloof van een groot belang en hadden partijen met een gelovige achtergrond vaak veel meer kans. Zo kan je kijken naar partijen zoals het CDV en partijen zoals de PS. Deze partijen waren in het verleden veel groter en veel mensen die op deze partij stemde. Op het moment wordt er meer gekeken naar een duurzame oplossing en heb je partijen zoals Ecolo-Groen die een stukje groter zijn op dit moment.
Verkiezingen
Doordat wij mogen kiezen wie in de kamer zitten zijn er verkiezingen. Iedere 4 jaar mogen wij in dit land stemmen op de Kamerleden wie wij willen. Zo kan het zijn dat je een bepaalde partij aan de macht wilt hebben en hier kan je dan op stemmen. Vaak krijg je op locatie een lijst in handen en kan je kijken naar de verschillende partijen en Kamerleden. Op deze manier kan je zien welke partijen je leuk vindt en kan je hier ook goed op stemmen. Op deze manier heb je alle vrijheid en kan je kiezen voor een partij die je echt goed vindt.
Het parlement
De Belgische kamer is een onderdeel van het parlement. Echter vallen hier meerdere groepen onder die van een groot belang zijn voor het volk. Denk bijvoorbeeld aan de senaat die de wetsvoorstellen moet goedkeuren en moet beoordelen. Zo kunnen ze een wetsvoorstel aanraden en zelfs afkeuren als er echt wat mee mis is. Daarnaast moet de senaat deze ook goedkeuren voordat een wet of een regel officieel in de wet staat.