gouverneurbrier

De Belgische kamer: Kieskringen

pexels-edmond-dantès-7103110

De Belgische kamer: Kieskringen

De meeste landen die in een democratie leven hebben een kamer. In deze kamer zitten alle Kamerleden van het land en deze zorgen goed voor de belangen van de bevolking. Deze Kamerleden worden ook gekozen door de bevolking van het land en dit gaat vaak via verkiezingen. Zo zitten deze mensen in een partij en kan je hiervoor natuurlijk stemmen. Zo moet de partij waarvoor je stem zich wel opgeven voor kieskringen zodat ze op de lijst staan. Met die lijst bedoel ik de lijst waar alle partijen en Kamerleden opstaan. Op deze manier kan je zelf bepalen wie je aan de macht wilt en worden deze stemmen geteld. Bij de verkiezingen moet je kiezen uit meerdere partijen en kan dit soms heel moeilijk zijn. Via het internet kun je vaak een test doen om te kijken welke partij het beste bij je past. Ook kun je op deze manier zeker weten dat je niet verkeerd stemt. In België heb je geen verschillende kieskringen en kan een partij er maar 1 kiezen natuurlijk. Dit is hetzelfde in Nederland en heb je voor de tweede en Eerste Kamer ook maar een kieskring en is dit van een groot belang.

Volksvertegenwoordiger

Alle Kamerleden zorgen voor de bevolking van het land. Dit doen ze door middel van wetten en regels en deze maken zij aan. Ook als een wet niet goed is wordt deze aangepast en zorgt de Belgische kamer hiervoor. Deze mensen worden ook volksvertegenwoordigers genoemd en zorgen voor het land waarin ze zitten. In de Belgische kamer zitten 150 van deze mensen en samen zorgen ze altijd voor een goed resultaat. Hierbij komen vaak vergaderingen kijken, maar ook debatten waarbij ze goed met elkaar overleggen over bepaalde dingen.

11 Partijen

In België heb je 11 verschillende partijen in de Belgische kamer zitten. Een is groter dan de ander, maar allemaal zijn ze van een groot belang. De partij Ecolo-Groen is de grootste partij in de kamer en doet veel voor het land. Zo staan ze in voor groene energie en is dit voor veel mensen van een groot belang. Daarnaast heb je ook veel andere partijen en kan je bijvoorbeeld kijken naar Ook heb je de CDV en is dit een partij die vooral gelovig is en veel wetten wilt hebben over geloof.

MEER TE WETEN KOMEN

Volksvertegen

parlement