gouverneurbrier

Volksvertegen
woordigers

marco-oriolesi-wqLGlhjr6Og-unsplash

Volksvertegen
woordigers

In ons land heb je heel veel volksvertegenwoordigers, deze mensen moeten de belangen behartigen van alle inwoners van dit land. Deze mensen worden verkozen door de bevolking en dat betekent ook dat je in een democratie woont. In sommige landen is dit niet het geval en kan je ook niet kiezen voor de volksvertegenwoordigers. Ook werken deze altijd in het overheidsorgaan en regelen ze zaken voor de bevolking van het land. Deze volksvertegenwoordigers zitten allemaal in de Belgische kamer en zo zijn er 150 verschillende Kamerleden. Deze Kamerleden zitten vaak in een fractie of een partij en zorgen samen voor de belangen van het volk. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar nieuwe wetten en nieuwe regels. Ook als er iets ergs aan de hand is wordt er door de volksvertegenwoordigers snel gehandeld. Op deze manier hoeft de bevolking niet bang te zijn en kunnen ze goed geholpen worden. Daarnaast heb je natuurlijk ook veel verschillende partijen in de Belgische kamer. Deze 11 partijen zorgen ervoor dat de bevolking het goed heeft. Zoals met corona nu worden er ook veel dingen besproken in de kamer en kan je denken aan bijvoorbeeld maatregelen.

Verschillende partijen

Zoals eerder gezegd zitten er 11 verschillende partijen in de Belgische kamer. Deze worden verkozen door de bevolking en vormen samen ook een regering. Het is van belang dat je in de Belgische kamer een meerderheid hebt. Als je dan met je partij een wet wil maken heb je genoeg mensen die met je mee stemmen. Op deze manier kan je kijken naar het vormen van een coalitie met andere partijen en kan je op deze manier ook de meerderheid krijgen in de kamer. Op het internet kan je hier meer over vinden en kan je ook alle partijen vinden op het internet.

Verkiezingen

Iedere 4 jaar krijg je in België verkiezingen en kan de bevolking stemmen. Op deze manier kan er een andere partij gekozen worden of kan het zijn dat je dezelfde partij aan de macht wilt hebben. Deze verkiezingen zijn van een groot belang en zorgen ervoor dat we in een democratie zitten. Zo moeten de verkiezingen goed gaan en mag er niks verkeerd gaan. In sommige landen wordt hier namelijk mee gesjoemeld en kan het zijn dat bepaalde dingen verkeerd gaan. Daarom is er altijd veel controle en wordt er ook goed geteld of de stemmen kloppen.

MEER TE WETEN KOMEN

Kieskringen

parlement